У Свободі обіцяють відправити в зону АТО регіонала-перебіжчика Володимира Пилипенка

ПилипенкоДепутат-регіонал, уродженець Львова Володимир Пилипенко замість балотування у народні депутати по одному з мажоритарних округів у Полтавській області отримає «народну повістку» та буде примусово мобілізований у зону АТО.

Про це заявив голова фракції ВО Свобода у Львівській міськраді депутат Любомир Мельничук.

За його словами, голосування Пилипенка за закони про люстрацію та про заочне засудження є спробою відмитися від співпраці із попереднім режимом напередодні виборів до Верховної ради, на яких Володимир Пилипенко має намір балотуватися по одному з мажоритарних округів у Полтавській області.

«Володимир Пилипенко є зрадником українського народу. Будучи львів’янином за походженням, він є ганьбою нашого міста та одним із винуватців убивства Небесної Сотні на Майдані. Пилипенко є членом Партії регіонів, яка по своїй квоті висунула його кандидатуру до Парламентської Асамблеї Ради Європи. Указом Януковича Пилипенко був призначений членом Венеціанської комісії від України. Більше того, він входить до найближчого оточення Андрія Портнова, який є одним із апологетів режиму Януковича, завжди був членом групи Портнова у парламенті і дотепер працює в офісі Портнова у Києві. Пилипенко голосував за прийняття диктаторських законів 16 січня і навіть був автором одного з них. Але найбільш цинічним є те, що його батько Пилип Данилович Пилипенко у кінці 2013 року був нагороджений орденом «За заслуги» III ступеня, який він отримав особисто із рук Януковича уже в той час, коли на Майдані відбувалися масові протести», — заявив Мельничук.

Голова фракції Свободи у ЛМР зазначив, що його політична сила не допустить балотування Пилипенка у народні депутати на наступних виборах. Натомість регіонал-перебіжчик отримає «народну повістку» в зону проведення АТО на сході України.

«Вже з початку вересня свободівці вручатимуть Пилипенкові повістку на примусову мобілізацію в зону АТО у всіх місцях його перебування чи дислокації. Є недопустимим, коли наші кращі хлопці гинуть на сході, захищаючи Україну, а такі відгодовані прихвосні Януковича, як Володимир Пилипенко, намагаються відбілити своє минуле і заднім числом записатися в патріоти. Цього не буде», — наголосив Любомир Мельничук.

«Пилипенко є професійним зрадником. Сьогодні він зрадив своїх попередніх господарів, а ще раніше зрадив Україну. Він може спокутувати свою провину тільки кров’ю на війні. Пилипенко буде відправлений в зону АТО в такій же формі, як туди потрапив наш однопартієць Сергій Рудик. Це і є «народна повістка» і примусова мобілізація, і це буде справедливо», — підкреслив пан Мельничук.

Як відомо, Володимир Пилипенко був вдруге обраний до парламенту у 2012 році на мажоритарному окрузі з центром у м. Лубни Полтавської області. Він обирався як безпартійний, проте одразу після прийняття присяги депутата увійшов до фракції Партії регіонів.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

[email protected]