Україна виставить рекордний рахунок за «побори» російського флоту

Чорноморський флот Росії планує підрахувати , скільки за 15 років коштів їм було виплачено Україні в якості справляння митних платежів « без юридичних підстав» .

Після цього може бути поставлене питання про їх повернення або навіть оформлення в якості зовнішнього боргу України.

Одночасно флот направив офіційне звернення генеральному прокурору України, а також розглядає можливість повної заборони допуску інспекторів митного поста « Інкерман» на базу Чорноморського флоту Росії . « На Чорноморському флоті більш не мають наміру миритися з таким станом справ » , — заявило джерело.

Останньою краплею став інцидент , що стався в кінці серпня. «Посадові особи служби паливно-мастильних матеріалів флоту буквально піддалися масованій телефонної атаці начальника митного поста« Інкерман » Севастопольської митниці Міндоходов України пані Асадчев , яка умовляннями , а іноді і погрозою застосувати штрафні санкції домагалася сплати флотом хоч якихось митних платежів» , — повідомив джерело в Чорноморському флоті. За його словами флоту довелося заплатити близько 1 млн доларів.

Обурення військових викликав той факт , що Севастопольська митниця класифікувала паливо за кодом « уайт — Спіроу » , що викликало збільшення акцизного податку з 20 до 182 євро за тонну. І судячи з усього , це не єдиний інцидент такого роду , оскільки з осені минулого року Росія навіть пішла на те , щоб в окремих випадках заправляти кораблі Чорноморського флоту « за межами територіальних вод України » , що дозволило заощадити на акциз близько 5 млн доларів.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

[email protected]