Справа Лещенко зайшла у глухий кут

У прокуратурі міста Києва запевняють, що розслідування фальсифікацій на 223 окрузі під час парламентських виборів займаються не вони, а Міністерство внутрішніх справ.

Як повідомляє кореспондент Gazeta.ua, про це під будівлею ГПУ сказала представник прес-служби прокуратури Яна Соболевська.

Вона переконана, що пікетування свободівців будівлі ГПУ є недоречним оскільки посадове розслідування у справі проводиться слідчим управлінням МВС України у Києві.

«Наразі ще результати досудового розслідування до прокуратури Києва не надходили. У разі їх надходження прокурорами буде вивчено всі матеріали кримінального провадження. Після чого вони будуть скеровані до суду для розгляду по суті», — наголосила вона.

Соколовська пояснила, що після вступу в силу нового КПК, матеріали які було внесено до прокуратури києва були скеровані до МВС.

«Прокуратурою проводиться керівництво в цьому кримінальному провадженні, але саме слідчими міліції проводиться досудове розслідування. Наразі вже виконано великий об’єм роботи, зокрема допит свідків, почеркознавчі експертизи», — наголосила вона. Водночас за її словами, те, що справа розслідується вже 9 місяців є нормальним і, поки що підстав для прокурорського втручання для пришвидшення розслідування немає. Водночас у «Свободі» вважають ці заяви абсурдними. Так, Юрій Левченко (ВО «Свобода») запевнив, що справою завжди займалася київська прокуратура і про передачу справи до МВС ніхто не повідомляв. Крім того його та інших свідків по справі жодного разу не викликали до МВС для дачі показів.

«12 листопада 2012 року була відкрита кримінальна справа саме прокуратурою Києва. Після цього півроку ми ходили в прокуратуру до їхніх слідчих давали їм покази, записували протоколи. Весь час цим займалася місцева прокуратура. Тому ми ввішли вже під ГПУ вимагати від Пшонки, щоб він пояснив, чому за 9 місяців нічого не зроблено. Але раптом пресслужба прокуратури реагує, що нібито не вони цим займаються, а МВС. Це абсурдно. Це все окозамилювання», — переконаний Левченко. Він також додав, що незабаром буде подано відповідний депутатський запит, аби дізнатися хто ж насправді зараз займаються справою фальсифікації на 223 окрузі.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

[email protected]