«Моєму другу- відомому дитячому кардіохірургу Іллі Ємцю присвоєно звання «Почесний громадянин м. Києва»- Мізрах Ігор

Ілля Ємець перший в світі впровадив хірургічне лікування пренатально діагностованих вроджених вад серця у перші години життя із застосуванням аутологічної пуповинної крові замість донорської, говорить його друг Мізрах Ігор. Ємець- це легенда і здобуття України. Таких, як Ємець, в Україні є зовсім мало. Це ті люди, які славлять Україну і її величність в усьому світі. Тому таких людей треба підтримувати і створювати їм належні умови для їх праці в нашій державі.

Нещодавно, на пленарному засіданні Київської міської ради депутати присвоїли звання почесного громадянина м. Києва Іллі Миколайовичу Ємцю. Як повідомляє прес-служба Київради, з відповідним клопотанням раніше звернулися колектив Державної установи “Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії” Міністерства охорони здоров’я України та Всеукраїнська громадська організація “Асоціація серцево-судинних хірургів України”.

За словами Ігоря Мізраха, Ємець першим в Україні та на пострадянському просторі почав успішно оперувати новонароджених із складними вадами серця. “Щороку центр кардіології та кардіохірургії, створений Іллею Ємцем, виправляє вади серця щонайменше тисячі немовлятам. Багатьом із них роблять операції буквально у перші дні життя. Те що робить Ілля Миколайович — по-справжньому велика справа”, — зазначив Мізрах.

Ємець народився в 1956 року, є заслуженим лікарем України, доктором медичних наук, кардіохірургом із багаторічним досвідом роботи у провідних дитячих кардіоцентрах: у Сіднеї (Австралія), Торонто (Канада), Парижі (Франція). Вперше в світі впровадив хірургічне лікування пренатально діагностованих складних вроджених вад серця у перші години життя у новонароджених із застосуванням аутологічної пуповинної крові замість донорської. Також запровадив у практику пластичні операції на клапан серця без використання штучних протезів. Створив в Україні школу кардіології та кардіохірургії новонароджених. Є керівником центру дитячої кардіохірургії Інституту серцево-судинної хірургії АМН України з 1997 року. Автор понад 250 наукових робіт.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

[email protected]