Новини Сирії: Обама готовий відкласти удар?

Обама готовий відкласти удар по Сирії. Президент США Барак Обама заявив , що допускає можливість відкласти удари по Сирії , якщо вона , послідує пропозицією російської сторони і передасть всю свою хімічну зброю під контроль міжнародних сил. Новини Сирії вже радують.

« Пропозиція Росії передати хімічну зброю Сирії під міжнародний контроль може стати проривом » , — цитує Інтерфакс слова Обами. Президент США озвучив цю позицію в інтерв’ю кільком телеканалам у ніч на вівторок , заявивши , що готовий відкласти військову операцію в Сирії при дотриманні даної умови .

При цьому Сенат США , який повинен був винести рішення з питання ударів по Дамаску , відклав ухвалення рішення . На думку представників верхньої палати американського конгресу , в даному випадку поспіх ні до чого. По-перше , світова спільнота ще не до кінця визначився з питанням про сирійському хімічну зброю , а , по-друге , Обама повинен мати можливість пояснити свою позицію всім сенаторам.

На думку американських ЗМІ що пишуть новини Сирії, російська пропозиція про передачу хімічного арсеналу Сирії під міжнародний контроль викликало у багатьох позитивну реакцію , що змусило інших ще більше сумніватися в можливості нанесення ударів по Сирії.

При цьому більшість простого населення Сполучених Штатів виступає проти бомбардування Сирії вважаючи , що Білий дім не приділ достатніх аргументів чому це необхідно робити. Адміністрація Обами вважає , що підконтрольні нинішньому президентові Сирії Башару Асаду війська використали проти повстанців хімічну зброю , внаслідок чого в одному з передмість Дамаска загинуло півтори тисячі осіб, — пишуть Новини Сирії.

Влада Сирії заявляє , що зброя була використана повстанцями , а інспектора ООН поки не оприлюднили свої висновки. У підсумку в понеділок , 9 вересня, глава російського МЗС Сергій Лавров запропонував взяти сирійське хімічну зброю під міжнародний контроль . Сирія відреагувала на цю пропозицію позитивно. От вони — новини Сирії.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

[email protected]